SAMSUN / ÇARŞAMBA - Mustafa Kemal Ortaokulu

Ock

Millî Bakanlığının "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" uzman daveti kapsamında Dr. Tuğba Emirhan "Yıldızlar" ve "Gülen Yüzler" Ana sınıfına konuk oldu. Programda öğrencilere kitap okundu. Ardından kelime etkinliği, drama ve ritim çalışması yaptırıldı. Programı organize eden ana sınıfı öğretmenlerimiz Melek Mete'ye, Elif İnan'a ve katkılarından ötürü Dr. Tuğba Emirhan'a teşekkür ederiz.

Ock

14 Aralık 2023 tarihinde  Kulüp Danışman Öğretmeni Fatma BALCIOĞLU eşliğinde 16 öğrencimiz  Çarşamba Bilim Parkına gezi düzenlemiştir.Açık havada fen deneyleri etkinliği yapılmıştır.

Ock

30 Kasım 2023 tarihinde Kulüp Danışman Öğretmeni Fatma BALCIOĞLU eşliğinde 21 öğrencimiz ilçe kütüphanesine gezi düzenlenmiştir.Kitap okuma etkinliği yapılmıştır.

Ock

Millî Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Yusuf Tekin'in onursal başkanlığını yaptığı sempozyumun hedefi: "Öğretmenlerin gözünden eğitim sisteminin güncel durumu ve gelecekteki olası değişimleri hakkında değerlendirmeler elde edilerek eğitimde iyileştirmeler için adımlar atma konusunda katkı sağlamaya çalışmak."Türkçe öğretmenimiz Dr. Tuğba Emirhan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılı Sempozyumu"na sözlü bildiri sunmak üzere davet edildi.

Ara

Okulumuz 8-B sınıfı öğrencilerinden Fırat Kementoğlu 8. sınıflar arasında yapılan deneme sınavında Okul birimcisi olmuştur. Okul idaresi tarafından ödüllendirilmiştir. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Ara

24 Kasım öğretmenler gününü okulumuzda düzenlenen törenle kutladık. Ardından okul sonrası düzenlenen yemek programımıza eski okul Müdürümüz Sayın Adem ZORLU  ve Müdür yardımcılarımız Vedi Vedat SATIR ve Bilal KARACA'yı davet ederek plaketlerini taktim etiik.

Kas

Görsel Sanatlar Kulübü olarak Atıf Karatay hocamızın Erasmus+ projesi kapsaminda gittiği Barselona fotoğraflarından oluşan pano hazırladık.

Kas

Okul Aile Birliği Toplantısı duyuru davetiyesi aşağıda yer almaktadır.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Temasıyla Kod Haftası Etkinlikleri Düzenleniyor
9-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenen kod haftasının bu yılki teması olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılı olarak belirlendi.
Kod Haftası (Code Week), kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde herkes için uygulanabilir hale getirmeyi amaçlanıyor. Bu kapsamda katılımcılar temel programlama, robotik teknolojileri, web tasarımı, mobil uygulama geliştirme, görsel/blok programlama, bilgisayarsız etkinlikler, arttırılmış gerçeklik, giyebilir teknolojiler, 3B tasarım, yapay zekâ gibi konularda çevrim içi ve yüz yüze etkinlikler düzenleniyor.

Kod Haftasıyla Çarşamba Mustafa Kemal Ortaokulunda düzenlenen etkinliğimizi Berna YÜKSEK ve Bahadır TUNA öğretmenlerimiz 7-B sınıfı öğrencileriyle gerçekleştirmiştir.

Ekm

Okulumuzda gerçekleştirilen tören programıyla İlköğretim Haftasını öğrencilerimizle birlikte kutladık.

Eyl

Mustafa Kemal Ortaokulunda Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılacak olan tüm öğrencilerimiz için 8 Eylül 2023 Cuma günü Saat: 10:00'da SamsunGis Hazır Bulunuşluk Sınavı yapılacaktır. DYK kapsamında kurslara katılacak olan tüm öğrencilerin sınava katılmaları gerekmektedir.

Eyl

Okulumuz Çarşamba ilçesinde belirlenen Kurs Merkezlerinden biri olmuştur. Bu kapsamda bulunduğu okulda  destekleme ve yetiştirme kursu açılmayan öğrencilerimiz sistem üzerinden DYK başvurularını yaparak okulumuzdaki kurslara katılabilirler. Başvuru işlemleri ayrıntıları için okulunuz ile iletişime geçiniz.

Tem

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan 2022 Erasmus + Okul Eğitimi  Akreditasyonu kapsamında Okul Rehber Öğretmenimiz Atıf KARATAY İspanya'nın Barselona şehrinde kurs faaliyetini gerçekleştirmiştir.

Haz

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Karne Törenimizi gerçekleştirerek eğitim öğretim yılını sonlandırdık. Düzenlenen törende Okul Müdürümüz Sayın Vedi Vedat SATIR tarafından yıl sonu Futbol turnuvamızda birinci olan sınıflarımızın futbol takımları ödüllendirildi. Ayrıca her sınıf seviyesinde ilk üçe giren öğrencilerimize madalya ve hediyeleri taktim edildi. 2023-2024 eğitim öğretim yılında tekrar görüşmek üzere öğrencilerimize iyi tatiller diliyor ve başarılarının davamı diliyoruz.

Geleneksel Türk Ebru ve Hat sanatı eserlerimiz14:39