Kas

24 Kasım Öğretmenler Gününü okulumuzda düzenlenen törenle kutladık. Öğretmenlerimizle birlikte pasta kestik. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 83'üncü yıldönümünde Cemil Şensoy Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törene, Kaymakamımız Sn. Doç. Dr. Şükrü YILDIRIM, Belediye Başkanımız Sn. Halit DOĞAN, Cumhuriyet Başsavcımız Sn. Aşkın YEĞİN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Mustafa ÖZDEMİR ve ilçe protokolü katıldılar. Cemil Şensoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Atatürk'ü Anma Programını Mustafa Kemal Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri olarak hazırladık. Düzenlenen programda şiir dinletileri, Mustafa Kemal Ortaokulu Öğretmen Korosu ve Atam İzindeyiz adlı oratoryo gösterileri yer aldı. Atatürk Haftası münasebetiyle yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ayrıca Okulumuz içinde de 10 Kasım Tören Programı düzenlendi. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Kas

Okulumuz öğretmenlerinden Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Bahadır TUNA'nın yürüttüğü "Have Fun with Coding" e-Twinning projesinde öğretmen tanışma webinarı gerçekleşti. Proje toplantısına bir çok farklı ülkeden yabancı ortaklarda katıldı. Proje hakkında görüşler tartışıldı ve önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek etkinlikler konusunda görev dağılımı yapıldı.

Kas

Mustafa Kemal Ortaokulu Tanıtım Videosu "Kodlamayla Eğlen" eTwinning projesi için hazır.

Mustafa Kemal Secondary School Promotional Video "Have Fun with Coding" is ready for the eTwinning project.

Kas

"Have Fun with Coding" (Kodlama ile Eğlen) İsimli Etwinning Projemizin Başladı.

"Have Fun with Coding" İsimli Etwinning Projemizin Tanıtım Videosu Hazır

Kas

Eleştirel düşünme, analitik düşünme, problem çözme, tasarım odaklı düşünme gibi 21. yüzyıl becerilerinin önemi tüm dünya tarafından kabul edilmiştir. Eğitim sistemlerinde önemli değişiklikler yapılmıştır. Çocuklara erken yaşta kodlama ve robotik çalışmaları aşılamak için eğitim sistemleri değiştiriliyor. Bu projede teknolojinin hızla geliştiği çağımızda bilimsel ve algoritmik düşünme yöntemleriyle problem çözebilen, kodlama mantığı üretebilen ve çözebilen bireyler yetiştirilmeye çalışılacaktır.

Kas

Web 2.0 araçları ile Avatar oluşturma, konuşmara bilme ve öğrenci e Twining kullanımı hakkında bilgi verildi./Okulumuz Öğrencilere Web 2.0 araçları ile Avatar oluşturma, onları konuşturma ve öğrenci e-twinning kullanımı hakkında bilgi verildi..

Kas

Kızılay haftası nedeniyle Kızılay Çarşamba Şubesi çalışanları okulumuzu ziyaret etti. Kızılay kulübü öğrencilerimize bilgilendirme semineri verildi. Kızılayın çalışmaları ve önemi hakkında bilgi verildi. Çarşamba Kızılay çalışanlarına okulumuzu ziyaretlerinden dolayı Mustafa Kemal Ortaokulu olarak teşekkür ederiz.

Ekm

E Twinning projemizin ikinci toplantısını ülkemiz için en değerli günlerden birin olan 29 Ekim 2021 de gerçekleştirdik. Öğrencilerimize projemiz hakkında bilgi verildi. Görüşleri alındı. Hem öğrencilerimiz tanıştı hem de bu güzel günü şarkı ve marşlarla coşku içinde kutladık.

"AĞAÇLAR SESSİZ BİLGELER"

"İnsanlar ağaçlardan ders almalıdırlar, onlar ne üzerinde barınan kuşların, ne gölgelerinde yatan insanların, ne de verdikleri yemişin hesabını tutarlar."

-Mevlana-

Ağaçlar üzerinde yaşadığımız gezegen için çok önemli canlılardır. Ormanları oluşturarak birçok canlı türüne ev sahipliği yaparlar. Kendileri için besin üretirken, yan ürün olarak oksijen üretmeleriyle birlikte, karbon depolayarak sera etkisine yol açan gaz salınımlarını dengelemesi açısından da kilit rol oynarlar.

Teknolojinin gelişmesi ve sanayileşmenin artması ile günümüzde insanlar doğadan kopuk, ağaçlardan uzak bir hayatı benimsiyorlar. Pek çok insan gördüğü ağacın hangi türe ait olduğunu bilmiyor.

Bu proje ile amacımız öğrencilerle birlikte ağaç türlerini keşfederken, onlara sanatsal ve estetik bir bakış açısı kazandırmak, doğa ile iç içe olmanın faydalarını keşfettirmek, doğaya saygı bilincini arttırmaktır.

Okulumuzun dahil olduğu e Twinning projesi ilk tanışma toplantısını 24.10.2021 tarihinde gerçekleştirdik. Okulumuzdan Müdür Yardımcımız Vedi Vedat SATIR ve Müzik Öğretmenlerimizden Gökhan FEDAKAR'ın proje ortaklığını yürüttüğü toplantı katılımında, On öğretmen, Altı okul ile projemiz ile ilgili genel amaçlar, hedefler ve sonuçları hakkında görüşmeler gerçekleştirdik.

Ekm

İstanbul Eyüp Sultan Belediyesi Ali Kuşçu Uzay Evi tarafından 27.10.2021 tarihinde Takımyıldızlar ve Gökyüzü konulu  çevrimiçi eğitimi yapıldı.

Eğitime tüm 7.sınıflarımız katıldı.Öğrenciler ve öğretmenler tarafından ilgiyle izlendi.

Eyl

Katıldığı müsabakalarda rakiplerini yenerek kendi kategorisinde Türkiye Birincisi olan öğrencimiz Zeynep ÇAM'a düzenlenen törende madalya ve hediyeleri Sayın Müdürümüz Adem ZORLU tarafından verildi. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Eyl

"Samsun Kan Bağışlıyor-Hedef 5555"  kampanyası kapsamında 16-29 EYLÜL 2021 tarihlerinde 11.00-19.00 saatleri arasında Çarşamba ilçemiz Zübeyde Hanım Parkında yapılacak olan kan bağışı kampanyasına tüm okul personellerimiz ile velilerimiz katılabilirler.

Senin 15 dakikan, başkasının bir ömrü olsun!