Güvenli İnternet Günü kapsamında Yazar Hasan ERSOY ile bir toplantı yaptık. Projemizin tüm öğrenci ve öğretmenlerinin yanı sıra okullarımızdan da projeye dahil olmayan öğrenciler toplantımıza katılarak güvenli internet hakkında bilgi sahibi oldu. Yabancı ortaklarımız için sunumuzda İngilizce çeviriye yer verildi.

/

We held a meeting with Author Hasan ERSOY as part of Safe Internet Day. All students and teachers of our project, as well as students from our schools who were not involved in the project, attended our meeting and learned about safe internet.An English translation was included in our presentation for our foreign partners.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Kardeş Okul Projesi kapsamında Kardeş Okulumuz Epçeli Ortaokulu yönetimi ile ilk tanışma ve etkinlikleri planlama toplantımızı gerçekleştirdik.

Üçüncü öğretmen toplantımızı tüm öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Toplantıda Şubat ayı faaliyetlerimizi planladık. Toplantı ile ilgili detaylı bilgiler ve toplantı görselleri videoda yer almaktadır. İyi Seyirler.

/

Eng: We held our third teacher meeting with the participation of all our teachers. At the meeting, we planned our activities for February. Detailed information about the meeting and meeting visuals are included in the video. Enjoy wacthing.

öğrencilerimizin ortak ürün olarak sayıların izinde kayıp piramit kitabı ile  hazırladıkları arostiş şiirimiz ve bu sözlerle yapılan rap parçamız haızırlarken keyif aldık  ve çok eğlendik.

Sevgiyle Saygıyla

Araştırıyoruz öğreniyoruz

Yaptıklarımızı paylaşıyoruz

Işıkları açıyoruz

Lobiye yürüyoruz

Aklımızdaki piramitler Mısır'da

Rakamlar dans ediyor

Işıklarla birlikte

Nasıl mutlu herkes kardeşçe

İlk hedefimiz Mısır

Zor da olsa arayıp bulacağız

İnat edeceğiz yinede

Nasıl olsa bizim elimizde

Düşünüyordu profesör ve Cenk

En güzel piramit neresi

Kim bilir bu piramitlerin yerini

Artık sırrı çözülmeli

Y enə Qahirədə axtarır piramiti

Işıl-ışıl parıldayır gözləri

Proföser bilim tarixində çox irəli

Piramitlerin gizemini çözeceğine inanıyor

İnatla mücadeleye devam ediyor

Resimlere tekrar tekrar bakarak

Araştırma yaparak gizemlere dalıyor

Matematik hesabıyla

İşimiz kolaylaşıyor

TÜRK takımı bu şekilde keşfini tamamlıyor

Öğrencilerimiz Sayıların İzinde Kayıp Piramit adlı kitabı keyifle okuyor. Sonrasında gerçekleştirilecek olan yazarla söyleşi için sabırsızlanıyorlar.

Proje ortaklarımızla hazırlanan afişlerle tasarladığımız 2022 yılı takvimi

Cuma günü öğlenden sonra düzenlenen törende 5, 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencilerimizden kendi sınıf seviyesinde ilk içe giren tüm öğrencilerimize hediye ve belgeleri verildi.

Ayrıca bu dönem geröekleştirilen topluma hizmet çalışmalarından "Geri Dönüşüm Kağıt Toplama" kampanyasına en çok kağıt getirin 3 öğrencimiz ve en çok kağıt getiren sınıf ödüllendirildi. Bu öğrenciler ve sınıf adına tema vakfına okul adına fidan bağışında bulunuldu.

Öğrencilerimiz Wordart web 2 aracını kullanarak "Blockly Game" hakkında Kelime Bulutları tasarladılar.

/

Eng : Our students designed Word Clouds about "Blockly Game" using the Wordart web 2 tool.

Öğrencilerimiz bir ay boyunca "blockly game" sitesini kullandılar. Öğrencilerimizin çoğu oyunun tüm bölümlerini tamamladı. Video ve afiş aşağıdadır

/

Eng : Our students used the "blockly game" site for a month. Many of our students have completed all parts of the game. The video and poster are below.

Öğrencilerimiz, Ocak ayı etkinliklerinden biri olan yeni yıl takviminin Ocak sayfasını tamamladılar. Öğrencilerimizin tamamı sırayla tek bir bilgisayar ve dosya üzerinde çalıştı.

/

Eng: Our students have completed the January page of the new year calendar, which is one of the activities in January. All of our students worked sequentially on a single computer and file.

Öğrencilerimiz ile beraber, 2022 yılı takvim çalışmamızdaki, ağustos ve eylül aylarının tasarımını web 2.0 araçlarından canva ile gerçekleştirdik.

Together with our students, we designed the months of August and September in our 2022 calendar work with canva, one of the web 2.0 tools.

Projenin Ocak ayı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz yeniyıl tebrik kartları oluşturular ve sisteme yüklediler.

Aynı zamanda twin mail kullanarak paylaşılan görev kapsamında Öğretmen Proje ortaklarımıza yeniyıl kutlama mesajı gönderdiler.

/

Eng: As part of the project's January activities, our students created New Year's greeting cards and uploaded them to the system.

At the same time, they sent a New Year's congratulatory message to our Teacher Project partners as part of the shared task using twin mail.

Matematiğin oyunlu yolculuğu projesi için öğrencilerimizin hazırladığı logolar

İkinci öğretmen toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantıda Ocak ayı faaliyetlerimizi planladık. Toplantı ile ilgili detaylı bilgiler ve toplantı görselleri videoda yer almaktadır.

We held our second teacher meeting. At the meeting, we planned our activities for January. Detailed information about the meeting and meeting visuals are included in the video.