T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / ÇARŞAMBA - Mustafa Kemal Ortaokulu

Etwinning Ağaçlar Sessiz Bilgeler İlk Tanışma Toplantısı

"AĞAÇLAR SESSİZ BİLGELER" 

"İnsanlar ağaçlardan ders almalıdırlar, onlar ne üzerinde barınan kuşların, ne gölgelerinde yatan insanların, ne de verdikleri yemişin hesabını tutarlar." 

-Mevlana- 

Ağaçlar üzerinde yaşadığımız gezegen için çok önemli canlılardır. Ormanları oluşturarak birçok canlı türüne ev sahipliği yaparlar. Kendileri için besin üretirken, yan ürün olarak oksijen üretmeleriyle birlikte, karbon depolayarak sera etkisine yol açan gaz salınımlarını dengelemesi açısından da kilit rol oynarlar. 

Teknolojinin gelişmesi ve sanayileşmenin artması ile günümüzde insanlar doğadan kopuk, ağaçlardan uzak bir hayatı benimsiyorlar. Pek çok insan gördüğü ağacın hangi türe ait olduğunu bilmiyor. 

Bu proje ile amacımız öğrencilerle birlikte ağaç türlerini keşfederken, onlara sanatsal ve estetik bir bakış açısı kazandırmak, doğa ile iç içe olmanın faydalarını keşfettirmek, doğaya saygı bilincini arttırmaktır.       

Okulumuzun dahil olduğu e Twinning projesi ilk tanışma toplantısını 24.10.2021 tarihinde gerçekleştirdik. Okulumuzdan Müdür Yardımcımız Vedi Vedat SATIR ve Müzik Öğretmenlerimizden Gökhan FEDAKAR'ın proje ortaklığını yürüttüğü toplantı katılımında, On öğretmen, Altı okul ile projemiz ile ilgili genel amaçlar, hedefler ve sonuçları hakkında görüşmeler gerçekleştirdik.

31-10-202131-10-202131-10-202131-10-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.10.2021 - Güncelleme: 31.10.2021 19:58 - Görüntülenme: 212
  Beğen | 1  kişi beğendi