23 Nisan 2024 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını okulumuzda düzenlenen etkinliklerle kutladık. Düzenlenen törende şiirler okundu, gösteriler düzenlendi ve yarışmalar yapıldı. Tüm çocuklarımızın ve milletimizin bayramı kutlu olsun.

Okulumuzda düzenlenen törenle 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri düzenledik.

Siber Zorbalığı Durdur, Kelebek Etkisi Yarat eTwinning Projesi kapsamında ikinci toplantıyı yaptık. Toplantıda siber zorbalık hakkında konuştuk. Siber zorbalık nedir, siber zorbalık davranışları ve siber zorbalık davranışındaki roller hakkında konuştuk. Sonra siber zorbalıkla ilgili eTwinner öğrencilerimizle web 2.0 aracı wordwall ile mini quiz yaptık. Quiz sonuçlarına göre fikir alışverişinde bulunduk.

We held the second meeting within the scope of Stop the Cyberbullying, Create a Butterfly Effect eTwinning Project. At the meeting we talked about cyberbullying. We talked about what cyberbullying is, cyberbullying behaviors, and the roles in cyberbullying behavior. Then, we made a mini quiz with our eTwinner students about cyber bullying using the web 2.0 tool Wordwall. We exchanged ideas based on the quiz results.

Türkçe öğretmenimiz Tuğba Emirhan rehberliğinde 5. sınıf öğrencilerimizle değerler eğitimi etkinliği yapıldı. Öğrencilerimiz kuklalar ile değerler eğitimine yönelik hazırladıkları metinleri sundular.

Resim kulübü olarak peyzaj resimlerimizden olusan yeni panomuzu hazırladık.

Siber Zorbalığı Durdur, Kelebek Etkisi Yarat eTwinning Projesi kapsamında ilçemiz avukatlarından Oğuzhan AKBULUT'u okulumuza davet ettik. Proje kapsamında Avukat Oğuzhan AKBULUT, okulumuzdaki öğrencilere siber zorbalığın yasal süreçleri ile ilgili seminer verdi. Siber zorbalığın kanunlardaki tanımı, siber mağdurların hakları, siber zorbalara verilen yasal cezalar vb. başlıklar hakkında öğrencilere konuşma yaptı. Avukat Oğuzhan AKBULUT'a davetimizi kabul ettiği ve seminer için teşekkür ederiz.

Siber Zorbalığı Durdur, Kelebek Etkisi Yarat eTwinning Projesi kapsamında okulumuza ilçemizdeki Fatih Ortaokulu Psikolojik Danışmanı Suat KURT'u davet ettik. Proje kapsamında Psikolojik Danışman Suat KURT, okulumuzdaki öğrencilere siber zorbalık ile ilgili seminer verdi. Siber zorbalık nedir, siber zorbalık nerelerde gerçekleşir, siber zorbalık davranışları, siber zorbalık davranışlarında roller, siber zorbanın özellikleri, siber mağdurların özellikleri, siber zorbalık davranışlarının nedenleri, siber zorbalığın etkileri, siber zorbalığa karşı öğrenciler neler yapmalıdır vb başlıkları hakkında konuşma yaptı. Psikolojik Danışman Suat KURT'a davetimizi kabul ettiği ve seminer için teşekkür ederiz.

Bugünün küçüklerinin yarının büyük bilim insanları olmaları için çalışmalarımız sürüyor. Onları bilimle tanıştırmak için 5. sınıf öğrencilerimizi Bilim Parkına götürdük. Bilgi dolu aynı zamanda eğlenceli vakit geçirdik.

Ülkenizde 06.02.2023 tarihde meydana gelen depremi ve kayıplarımızı anmak için depremin yıldönümü olan 06.02.2024 sabah saatlerinde okulumuzda bir tören düzenlendi.

Aynı zamanda her daim depreme hazırlıklı olabilmek için öğlenden sonra okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı.

Okul Müdürümüz Mehmet KASIMAY, Müdür Yardımcımız Fatih UYANIK ve Özel Eğitim Öğretmenimiz Fatih YURT okulumuza kayıtlı evde eğitim öğrencisi Murat Talha KARABAŞ'ı ve ailesini evinde ziyaret etti. Hem velimizi hem de öğrencimizi gösterdikleri özveriden dolayı tebrik ederek dönem sonu karnesini ve belgesini öğrencimize takdim etti ve başarılarının devamını diledi.

2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem karne törenimizi gerçekleştirdik. Tüm sınıf seviyelerinden ilk üçe giren öğrencilerimizi onur belgeleri ve madalyalar ile ödüllendirdik. 1. Dönem okulumuzda beden eğitimi öğretmenimiz Mehmet ÖZTÜRK ve özel eğitim öğretmenimiz Fatih YURT'un katkılarıyla kurulan spor kulübümüz için öğretmenlerimize plaketler taktiö edildi.

Stop The Cyberbullying, Create A Butterfly Effect eTwinning Profect eTwinning Projesi kapsamında İtalya'dan da proje ortaklarımızın katılımıyla ilk webinar yapıldı.

Webinarda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ingilizce olarak kendilerini tanıttılar. Öğrenciler farklı kültürden insanlarla tanışma fırsatı buldular. Ayrıca projemizin amaçları, hedefleri ve sonuçları hakkında görüşmeler yapıldı. Projenin planlaması üzerine konuşuldu ve görev dağılımı yapıldı.

Dönem sonu etkinlikleri kapsamında 16.01.2024 Salı günü öğrenciler arası basket yatışması düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı dönem sonu faaliyetleri kapsamında 15.01.2024 Pazartesi günü okulumuzda öğrenciler ve öğretmenler arası Voleybol maçları düzenlenmiş, tüm öğrencilerimiz seyirci olarak maçlara katılmışlardır.

Stop The Cyberbullying, Create a Butterfly Effect eTwinning Project / Siber Zorbalığı Durdur, Kelebek Etkisi Yarat eTwinning Projesi

Okulumuzun da dahil olduğu, İtalya'dan 3 öğretmenin katıldığı ve Türkiye'den 4 öğretmenin ortaklığıyla oluşturulan bu proje, 50 öğrencinin de aktif katılımıyla devam etmektedir.